Rich Dad Barcelona

Club de Inversiones, Negocios y Desarrollo Personal en Barcelona

Educant als nostres fills (La paga)

Els seus fills tindran una major probabilitat de ser bons administradors de les seves finances personals si vostè és un bon administrador de les seves. Per bé o per mal, la majoria dels nens aprenen a utilitzar els diners seguint l'exemple dels seus pares.

L'ensenyament sobre el ús de les finances personals ha de començar a una edat primerenca i estendre's fins a la adolecencia. Avui en dia, hi ha moltes alternatives disponibles per a reforçar l'educació sobre tan important tema com ara lloc web's, Programes informàtics Educatius, Llibres, E-Book's i fins i tot Videos.

Assignar la paga al seu fill podria ser una excel-lent manera de començar aquest procés educatiu. Això els ajuda a desenvolupar la seva habilitat de prendre decisions de consum.

Al moment d'establir una paga per el seu nen tingui en compte les següents recomanacions:
  • Assigneu la paga tan aviat el nen tingui consciència sobre la necessitat i importància dels diners. 
  • Estableixi límits sobre quins articles poden ser adquirits amb els diners de la paga. 
  • Ensenyi al nen la importància de separar una porció de la seva paga per estalvis. Si no els ensenyem el concepte quan són nens no posaran en pràctica quan siguin adults.
  • Motivi al seu nen a fer una porció de la seva paga a entitats d'ajuda social com ser: esglésies, Fons Units o La Creu Roja, és a dir tot el referent a la caritat.
  • Reviseu la paga del seu nen freqüentment. Recordeu que segons el nen creixi també ho faran les seves necessitats i desitjos. Sigui just en aquest anàlisi ja que de la mateixa pot dependre l'èxit de la seva gestió educativa. 
Abans d'acabar vull fer un comentari personal, ja que un dels meus desitjos a principis de l'any 2007 ha estat millorar la meva Educació Financera i el que vinc seguint fa molt temps de forma contínua i he vist l'oportunitat aqui i ara en especialitzar-me en aquest àmbit que no només tanca el cercle econòmic i he vist que per aprendre i comprendre el millor és ensenyar el que un sap i he aquí el meu granet de sorra, espero que els hagi agradat.

Visitas: 43

Comentario por Alberto Moreno Hoyo el junio 5, 2011 a las 8:55pm

¡Me encanta! Cuanto antes se aprenda a gestionar las finanzas personales, menos barreras mentales habrá que romper y menos errores se cometerán.

Casualmente vi hace pocos días a Xavier Sala i Martín en una entrevista en TV3, donde recordaba que la educación financiera es la mejor herencia que podemos dejar a nuestros hijos, mucho mejor que cualquier bien material.

¡Gracias por la entrada!

Comentario por Gustavo Calabro Benavidez el junio 7, 2011 a las 10:37pm
Un tema muy interesante, que como ya te comenté yo aplico con mis 3 hijos. Además les fomento el ahorro dandole el 10% de lo que tengan ahorrado.

Comentar

¡Necesitas ser un miembro de Rich Dad Barcelona para añadir comentarios!

Participar en Rich Dad Barcelona

Sobre

Miembros

Curso de Finanzas Personales

APRENDE A INVERTIR

Foro

Nuevo evento

Iniciada por Belén C.Muñoz en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de Xabier Santesteban Ziganda 11 Sep 2018. 1 Responder

que opinan de los coatch de rich dad?

Iniciada por Juan Fierro en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de Xabier Santesteban Ziganda 2 Feb 2018. 1 Responder

ABUELO RICO. PAPA POBRE.

Iniciada por Olemio Meni Gup en Rich Dad Barcelona 29 Abr 2017. 0 Respuestas

Saludos a toda la comunidad!!!

Iniciada por Pedro Rivero en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de DAVID VÁZQUEZ VIDAL 23 Nov 2016. 2 Respuestas

Tablero de juego

Iniciada por Jordi Tel en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de Franco Mendoza 18 Sep 2016. 1 Responder

© 2024   Creado por Dimitri Uralov.   Tecnología de

Emblemas  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio