Rich Dad Barcelona

Club de Inversiones, Negocios y Desarrollo Personal en Barcelona

Mentre els nens jugaven, Warren estava fent diners.

Warren Edward Buffett va néixer el 30 d'agost de 1930 en Omaha, Nebraska, fill de Howard Buffett, un comissionista de borsa que després es convertiria en Congressista dels Estats Units d'Amèrica. Warren Buffet va mostrar des de petit grans aptituds per els diners i els negocis. Amics d'infància recorden la seva gran habilitat per a efectuar càlculs numèrics, una cosa que encara avui en dia sorprèn als seus col.legues de negocis.

A l'edat de sis anys, Buffett va comprar sis ampollas de Coca Cola de la botiga del seu avi per vint centaus i les va revendre a un cèntim per ampolla, obtenint un guany de cinc centaus. Mentre que altres nens de la seva edat jugaven, Warren estava fent diners. Cinc anys després, Buffett va tenir la seva primera incursió en el món de les finances. A l'edat d'onze anys, va comprar tres accions de Cities Service Preferred a $ 38 cadascuna tant per ell com per a la seva germana gran, Doris. Poc després de comprar l'acció, aquesta va caure a $ 27 per acció. Espantat però determinat, Warren va mantenir les seves accions fins que pujaron a $ 40 per acció. Ràpidament les va vendre -un error que lamentaria després-. Cities Service va pujar a $ 200 per acció. Aquesta experiència li va ensenyar una de les lliçons bàsiques d'invertir: la paciència és una virtut.

El 1947, Warren amb 17 anys es va graduar de l'escola. Mai va tenir la intenció d'assistir a la universitat. El seu pare tenia altres plans, i va demanar al seu fill que assistís a Wharton Business School a la Universitat de Pennsylvania. Buffett va estar allí per dos anys, queixant-se que el sabia més que els seus professors.

Quan el seu pare va ser derrotat en la campanya al Congrés de 1948, Warren retorn a Omaha i va entrar a la Universitat de Nebraska-Lincoln. Va aconseguir graduar-se en només tres anys, tot i que treballava temps complet. Després de graduar-se, Warren també s'oposava a seguir un mestratge. Finalment es va presentar a la Harvard Business School la qual, va ser la pitjor decisió de la seva història, el van rebutjar per ser molt jove. Llavors Warren es va presentar a la Universitat de Columbia on ensenyaven els famosos inversors Ben Graham i David Dodd - una experiència que canviaria la seva vida per sempre.

Buffet Contacta amb seu mentor: Benjamin Graham

A través dels seus simples però profunds principis d'inversió, Ben Graham es va convertir en una figura idíl.lica per Buffett, en aquest llavors de 2 anys. Llegint una edició antiga de Qui és Qui, Warren descobreix que el seu mentor era president d'una petita i desconeguda signatura asseguradora anomenada GEICO.

Un matí de dissabte, Warren prenc un tren rumb a Washington DC amb la finalitat de buscar les oficines principals d'aquesta empresa. Quan va arribar, les portes estaven tancades. Això no va detenir Warren qui sense descansar cop la porta fins que un netejador li va obrir. Llavors va preguntar si hi havia algun empleat. Per fortuna, si hi havia. Warren va ser portat al sisè pis per trobar-se amb l'empleat i immediatament va començar a preguntar-li sobre la companyia, conversa que s'estendria per quatre hores. L'empleat en qüestió, era ni més ni menys que Lorimer Davidson, el vicepresident Financer de la companyia. Aquesta experiència acompanyaria a Buffett tota la seva vida. Amb el córrer dels anys Warren compraria la companyia GEICO a través de la seva empresa, Berkshire Hathaway.

Tot i que Buffet va ser l'únic que va obtenir la nota de A+ en una de les classes de Graham a Columbia, tant el pare de Warren com el mateix Graham no volien que el jove anés a Wall Street, i Graham va rebutjar l'oferta de Warren de treballar gratis per a ell. Temps més tard es replantejaria la decisió i finalment va trucar a Warren.

Sobre 1952 Warren va començar a treballar amb Graham en una oficina, on es passaven els dies analitzant informes de borsa de valors. Encara que ambdós practicaven la filosofia inversora del value investing (invertir en empreses amb sòlids fonaments i sempre a llarg termini), hi havia algunes diferències. Mentre que Graham es basava rigorosament en el balanç i en els ingressos d'una empresa, a Warren també li interessaven molt altres elements més intangibles com l'equip gestor o la marca.

Graham finalment es va retirar i Buffett va començar una societat limitada a Omaha, usant capital de la seva família i amics. La societat va ser un gran èxit i Buffett diu que des de llavors ha aconseguit una mitjana de beneficis anuals d'un 23 per cent, molt més que la mitjana del mercat.

El Creixement de l'Imperi Buffett

Én 1956, i amb 100.000 dòlars propis i altres 105.000 de 7 socis diferents va fundar the Buffett Associates, Ltd A finals d'any, l'empresa gestionava un capital de 300.000 dòlars. Fins a 1961 Buffet va assolir una rendibilitat del 251%, mentre que el Dow Jones, l'índex de referència de la borsa americana només va obtenir un 74,3%.

El 1962, l'empresa comptava amb un capital de 7,2 milions de dòlars, dels quals un milió pertanyia a Buffet. Aquest any va decidir integrar totes les societats en Buffett Partnerships, Ltd

El 1965 Buffet va adquirir part de la firma tèxtil Berkshire Hathaway, sota la qual més endavant unificaria tots el seu negocis, i aviat va començar a invertir en companyies d'assegurances. Els seus inicis no van ser brillants. La companyia estava en una indústria que feia front a veritables desafiaments d'exportacions i alts costos de la fabricació. Warren Buffett, però, no s'havia oblidat del que havia après sota Graham, i amb el temps va seguir ampliant el seu patrimoni.

Amb el canvi de segle molts van dubtar del geni d'Omaha per les seves baixes rendibilitats, però es van donar de cara amb la realitat amb la bombolla tecnològica de les puntcom. Warren mai invertia en productes massa complexos o que no entenia. Berkshire també s'ha recuperat raonablement del crac de 2008, i les seves operacions més notables han estat l'adquisició el 2008 de la marca de xiclets Wrigley, aliats amb la marca de snacks Mars, i la compra el 2009 de Burlington Northern Santa. Fe En els últims 37 anys, les seves inversions han generat una rendibilitat mitjana de 22 per cent.

Warren Vist pel Món

Fa uns anys, Buffet va ser designat l'home més ric del món, i en la llista Forbes 2010 ha caigut fins al tercer lloc amb 47.000 milions de dòlars, per darrere del magnat de les telecomunicacions Carlos Slim (53.500 milions) i del magnat dels telecominicacions , Bill Gates (53.000 milions). Aquesta caiguda de posicions es deu al fet que el 2006, Buffet va decidir donar 80% de la seva fortuna a institucions benèfiques i entre aquestes donacions, li va atorgar 31.000 milions de dòlars a la fundació del matrimoni Gates, de manera que el seu tercer lloc és encara més meritori. El senyor Buffett va declarar que a la seva mort, virtualment tota la seva fortuna passarà a la Fundació Buffett. S'oposa al principi de transferir grans fortunes d'una generació a una altra.

Dins de la Ment de Warren Buffett

A diferència de Carlos Slim i Bill Gates, que s'enfoquen en un sol negoci de manera gairebé monopolística (Telmex i Microsoft), l'Oracle d'Omaha té una cartera d'inversions molt diversificada d'empreses a Berkshire Hathaway. Paradoxalment, el sou de Buffet com a director de Berkshire Hathaway s'ha mantingut congelat en els últims 25 anys. En tot aquest temps ha percebut 100.000 dòlars anuals, més el seu sou de director del Washington Post, de 75.000 dòlars, sous absolutament ridículs si el comparem amb el de directius d'empreses molt inferiors. El 98% dels seus béns està invertit en accions de Berkshire Hathaway, de manera que la sort del seu patrimoni personal està lligada totalment a la de la seva empresa. Pel que fa a aquest grau d'implicació en l'empresa i el de la seva mà dreta, Charles Munger, Buffet va afirmar:
"Charlie i jo no podem prometre resultats futurs, però us podem garantir que el futur de les nostres fortunes de mourà en la mateixa direcció que la dels nostres accionistes, sigui quin sigui el període de temps pel qual algú decideixi convertir-se en els nostres socis i comprar accions de Berkshire, no tenim cap intenció d'aconseguir enormes salaris, opcions sobre accions o qualsevol altra forma de remuneració que ens permeti guanyar més diners que els nostres accionistes. Només volem guanyar diners en la mateixa proporció que els nostres accionistes i almenys si fem alguna cosa estúpid, pugueu tenir la tranquil.litat que perdré tants diners com vosaltres "

En una entrevista concedida a la CNBC, Buffet va donar alguns detalls de la seva vida:
  • Sosté que té tot el que necessita a casa seva, la mateixa que va comprar fa 50 anys per 31.000 dòlars. Allà no té ni reixes, encara que la casa, anys després val 700.000 dòlars.
  • No té xofer, condueix el seu propi automòbil i tampoc compta amb personal de seguretat.
  • Mai viatja en avions privats, tot i ser amo de la companyia aèria de jets privats més gran del món.
  • La seva empresa Berkshire Hathaway és propietària de gairebé 70 companyies.
  • Li escriu una carta per any a cada CEO de les empreses desitjant-los bons desitjos per l'any vinent.
  • Mai manté reunions ni els crida regularment per telèfon.
  • Va donar dues úniques regles als seus directius. Número u: mai perdre diners dels accionistes, i número dos: mai s'oblidi la regla número u.
  • No socialitza amb la classe alta. El seu passatemps quan arriba a casa és preparar crispetes i veure la televisió.
  • No fa servir mòbil ni ordinador.
Quan li van preguntar què els diria als joves, Warren Buffet va respondre amb les següents recomanacions:
  • Allunya't de les targetes de crèdit i inverteix els estalvis tu mateix.
  • Els diners no crea l'home, és l'home qui crea els diners.
  • Viu la teva vida tan simple com sigui possible.
  • No facis el que altres et diguin però escolta'ls. Només fes allò que et faci sentir bé.
  • No utilitzis coses per les seves marques, només fa servir allò que et faci sentir còmode.
  • No gastis els diners en coses innecessàries, gástalo en coses que realment necessitis.
  • Després de tot és la teva vida, no donis a altres l'oportunitat a altres que te la manegin.
Si vols seguir escoltant consells de Warrent Buffet, pots mirar aquest video:


http://www.pfitube.com/view/785/charla-de-warren-buffett-19/
http://www.pfitube.com/view/786/charla-de-warren-buffett-29/
http://www.pfitube.com/view/787/charla-de-warren-buffett-39/
http://www.pfitube.com/view/788/charla-de-warren-buffett-49/
http://www.pfitube.com/view/789/charla-de-warren-buffett-59/
http://www.pfitube.com/view/790/charla-de-warren-buffett-69/
http://www.pfitube.com/view/791/charla-de-warren-buffett-79/
http://www.pfitube.com/view/792/charla-de-warren-buffett-89/
http://www.pfitube.com/view/793/charla-de-warren-buffett-99/

Visitas: 116

Comentario por Rubén hernández el junio 29, 2011 a las 1:50pm

Cada vez que lo veo aprendo algo.

Gracias Branco por compartir el video junto con la Mini biografía.

 

Comentar

¡Necesitas ser un miembro de Rich Dad Barcelona para añadir comentarios!

Participar en Rich Dad Barcelona

Sobre

Miembros

Curso de Finanzas Personales

APRENDE A INVERTIR

Foro

Nuevo evento

Iniciada por Belén C.Muñoz en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de Xabier Santesteban Ziganda 11 Sep 2018. 1 Responder

que opinan de los coatch de rich dad?

Iniciada por Juan Fierro en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de Xabier Santesteban Ziganda 2 Feb 2018. 1 Responder

ABUELO RICO. PAPA POBRE.

Iniciada por Olemio Meni Gup en Rich Dad Barcelona 29 Abr 2017. 0 Respuestas

Saludos a toda la comunidad!!!

Iniciada por Pedro Rivero en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de DAVID VÁZQUEZ VIDAL 23 Nov 2016. 2 Respuestas

Tablero de juego

Iniciada por Jordi Tel en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de Franco Mendoza 18 Sep 2016. 1 Responder

© 2024   Creado por Dimitri Uralov.   Tecnología de

Emblemas  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio