Rich Dad Barcelona

Club de Inversiones, Negocios y Desarrollo Personal en Barcelona

Ja Sóc una 'Mica Gran' per a Educar-me ¿no?

En una ocasió en una de les moltes xerrades que es presenten al treball amb els companys ens vam posar a parlar sobre un dels temes que podríem anomenar-lo "intocable" i ja que ens trobem en un context econòmic el tema sempre és el mateix i cada vegada més recurrent.Parlar de diners amb els nostres companys pot ser de vegades molest però si sabem que estem envoltats dins d'un cercle de confiança en el que podríem parlar de gairebé qualsevol cosa, el tema dels diners si ho encaminem de la manera correcta podem fer que la persona a qui hi comentem no se senti ofesa.

És llavors que parlant "casualment" de deutes va haver un moment en què vaig llançar una frase més o menys així: Per què en lloc de queixar-te dels deutes no t'eduques? de sobte vaig sentir un desconcert i vaig veure que mirades de rebuig es dirigien cap a mi per part dels meus companys compartint el cafè al lloc on ens trobàvem i de sobte va fer que un calfred s'apoderi del meu cos, tanmateix després d'uns llargs i eterns segons algú va dir: Per què? jo ja sóc una mica gran per educar-me, no creus? i allò va ser el punt d'inflexió perquè tornés en mi i comenci a explicar una cosa que potser sabien però ho van oblidar o possiblement mai ho van aprendre.

Amics -vaig dir- cada dia fem alguna cosa i a cada moment que és gairebé imperceptible fins i tot podria dir que som inconscients d'això, des de la meva perspectiva a tot això el podria definir com una Educació Informal ja que l'aprenem a la feina o en qualsevol lloc en el que ens trobem i també amb la pràctica directa i fent-ho-la intencionalment.

També comptem amb l'Educació Formal que és la que s'imparteix en centres educatius i una vegada que vam concloure el procés ens ofereixen una certificació.

També hem de tenir en compte a l'Educació No Formal, aquesta és la que no té ni certificació ni s'imparteixen en centres educatius, a aquesta educació la podríem considerar com una auto-educació ja que depèn totalment de nosaltres mateixos en la seva evolució.

Va ser llavors que fins aquest punt havíem tornat a la normalitat i només per recordar-les aquests conceptes ja m'havia guanyat l'atenció dels companys, va ser llavors que no vaig dubtar en continuar parlant sobre el tema que quan vaig acabar de parlar sobre aquest punt la majoria pensava que semblava haver-se acabat però no es van adonar que el meu objectiu era induir-los a que entenguin que havien d'educar-se en diversos temes fins i tot el financer.

Encara no vaig acabar -vaig prosseguir- hem de tenir en compte que quan som nens tots estudiem en una institució educativa i des que vam entrar a primer curs i sortim del mateix, a aquest tipus d'educació de molts anys d'esforç i dedicació en diem Educació Acadèmica -tots van assentir amb un "si" amb el cap- i quan passem tots aquests anys d'estudi les 3 classes d'educació esmentades abans (formal, informal i no formal) interactuen les tres amb les assistències a classes (formal), treballs pràctic (informal) i investigacions (no formal).

Quan vam acabar el procés acadèmic, els que decideixen seguir estudiant el prossegueixen en una Universitat o Institut i tots aquells que trien una carrera sense dubte es troben Educant Professionalment en el qual també tenim la interacció de les 3 classes d'educació (formal, informal i no formal).

Però, què té a veure els diners en tot això? ja que en el cas dels diners que és una cosa que l'utilitzem dia a dia fins i tot des del primer dia de classes però s'han adonat que ningú ens ho ensenya a usar ni en un Col·legi ni a una Universitat i sembla que enlloc i tanmateix és una de les eines que més utilitzem diàriament, aquest tipus d'educació que penso que és molt important, sempre ho ha estat i sempre ho serà l'anomenem Educació Financera i fins que no es trobi la manera d'educar-se formalment hem d'obligar-nos a educar-nos informal i no formalment, de fet la manera com vam aprendre sobre això ha estat principalment per mitjà dels nostres pares, mestres, amics, etc. i tots ells han tingut una manera diferent d'adquirir aquest tipus de coneixement però nosaltres hem de adquirir-la de manera intencional, com? mitjançant jocs didàctics, reunions amb amics que s'interessin sobre el tema, veient vídeos, llegint blogs o llibres, assistint a seminaris, etc. només així podrem desenvolupar la nostra cultura financera i només així podrem també deixar de banda les nostres queixes, organitzar les nostres vides i plantejar-les des d'una perspectiva diferent.

L'Educació Financera és sense dubte una de les emissions més evidents del nostre sistema educatiu i fins ara cap líder polític i de cap tipus s'ha plantejat en incloure temes referents als diners, que encara segueix sent un tema "tabú" en molts llocs, però feliçment hi ha llocs web's o bloc's com aquest en el qual es desenvolupen temes que t'ajuden a millorar l'enteniment sobre els diners.

Per concloure he de dir que alguns valoren els consells que altres han après amb la pràctica però també he de dir que si bé alguns dels meus companys s'han plantejat en aprendre més sobre els diners, a altres només els queda com una anècdota més, espero que després de llegir aquesta petita experiència prenguis consciència ja que tu tens ara mateix l'oportunitat de decidir que això sigui una anècdota més o prendre la decisió d'aprendre sobre temes referents als diners.

Visitas: 106

Comentar

¡Necesitas ser un miembro de Rich Dad Barcelona para añadir comentarios!

Participar en Rich Dad Barcelona

Sobre

Miembros

Curso de Finanzas Personales

APRENDE A INVERTIR

Foro

Nuevo evento

Iniciada por Belén C.Muñoz en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de Xabier Santesteban Ziganda 11 Sep 2018. 1 Responder

que opinan de los coatch de rich dad?

Iniciada por Juan Fierro en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de Xabier Santesteban Ziganda 2 Feb 2018. 1 Responder

ABUELO RICO. PAPA POBRE.

Iniciada por Olemio Meni Gup en Rich Dad Barcelona 29 Abr 2017. 0 Respuestas

Saludos a toda la comunidad!!!

Iniciada por Pedro Rivero en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de DAVID VÁZQUEZ VIDAL 23 Nov 2016. 2 Respuestas

Tablero de juego

Iniciada por Jordi Tel en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de Franco Mendoza 18 Sep 2016. 1 Responder

© 2024   Creado por Dimitri Uralov.   Tecnología de

Emblemas  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio